Mariana Bojan surprinde povestea feminității în expoziția ,,Nud-pasteluri”

mariana-bojan-nud

Cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Literatură a găzduit și expoziția ,,Nud – pasteluri”, realizată de cunoscuta artistă plastică Mariana Bojan. Vernisajul expoziției a avut loc în a doua zi de festival, la Galeriile Revistei Steaua. Potrivit artistei, expoziția vine în întâmpinarea unei teme discutată în simpozioanele festivalului și anume ,,Feminitate și literatură”.

,,Întâmplător a fost un experiment, paralel cu cel al colegilor scriitori și anume feminitatea. Eu mi-am asumat partea de artă plastică, pentru același subiect și tematică. E o expoziție de vacanță să-i zicem, pentru că acolo a fost făcută. (râde).”, a declarat Mariana Bojan.

Aceasta a mai mărturisit că, de obicei, de fiecare dată când merge în vacanță se întoarce cu tablouri de pasteluri, de acuarelă.

Tablourile realizate pentru această ezxpoziție transmit parcă povestea femeilor curajoase, dezinhibate în cadrul lor intim, cu feminitatea gesturilor care le definesc. Unele tablouri surprind femeia alături de o pisică, cele două personaje completându-se parcă reciproc: feminitatea gesturilor unei pisici alături de caracterul adeseori de felină al unei femei.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s