Irina Petraș: ,,Cine știe, poate nu mai scriu critică literară și mă dedic picturii!”

 
În cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Național de Literatură a avut loc și vernisajul expoziției ,,Bacoviene” la
Galeriile Scriptorium ale Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România (USR). Tablourile au fost realizate de Irina Petraș, președinta filialei care a mărturisit că expoziția Bacoviene este a patra pe care o realizează după o pauză de mai bine de 25 de ani.

,,Bacovia este unul dintre scriitorii mei preferați, dacă îi lăsăm deoparte pe Eminescu. Această expoziție am făcut-o anume cu gândul la oaspeții festivalului. Când toate lucrările au fost gata, mi-am dat seama că e vorba de Bacovia și n-am pictat nicio ploaie, așa că ultimul tablou este Plouă, ce melancolie.”, a declarat Irina Petraș.

De asemenea, ea a mai spus că deși expoziția l-a avut ca sursă de inspirație pe George Bacovia, tablourile nu au pornit de la o poezie anume. Totuși, tot artista a mai menționat și că atmosfera în care a realizat operele de artă a fost una asemănătoare cu cea descrisă în poeziile bacoviene.

Scriitorii prezenți la festival au fost încântați de operele de artă, rezervându-și câte o lucrare pe care au luat-o acasă, spun ei ca amintire de la această ediție a FestLit.

,,Mă bucur că reacțiile sunt atât de bune! Cine știe, poate nu mai scriu critică literară și mă dedic numai picturii!”, a mai afirmat Irina Petraș.  


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s