Desant Scriitoricesc la Departamentul de Jurnalism al FSPAC

P1070022_1

Intalnirea studentilor jurnalisti cu scriitorii Mihai Zamfir si Razvan Voncu

Desantul scriitoricesc la Departamentul de Jurnalism a Universitatii Babes-Bolyai Cluj s-a bucurat de prezenta unui mare numar de studenti si cadre didactice  si a debutat cu o scurta introducere despre profilul profesional al celor doi invitati, urmata de o prezentare ampla a criticului Razvan Voncu asupra personalitatii si operei scriitorului Mihai Zamfir, insistand pe activitatea didactica la Universitatea Bucuresti si pe cea diplomatica, desfasurata in Portugalia si Brazilia. 

Mihai Zamfir a discutat impreuna cu cei prezenti despre  presa romaneasca in perioada comunista, despre schimbarile petrecute in ultimii ani si despre conditia jurnalistului in peisajul mediatic contemporan.

In calitatea sa de jurnalist si redactor-sef al revistei Romania Literara, Razvan Voncu a prezentat structura revistei si criteriile de selectie a materialelor primite la redactie.
Amfitrioana intalnirii, Elena Abrudan, a sugerat necesitatea expunerii in fata tinerilor jurnalisti prezenti a exigentelor scriiturii în mediul on-line și precum si a obiectivitatii si a spiritului critic în textele jurnalistice.
Mihai Zamfir a vorbit despre cateva trasaturi definitorii ale peisajului si vietii cotidiene în Brazilia descrise sau sugerate in volumul „Tropice surazatoare”.
Razvan Voncu a relatat celor prezenti intamplarile legate de calatoria în Serbia si volumul sau despre aceasta experienta „Jurnalul unui an satanic”

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s